29.03.2024

Միջին դպրոց

«Մխիթար Սեբաստացի» կրթահամալիր

Ձմեռային ճամբարի ութերորդ օրը

Այսօր, ինչպես նախօրոք պայմանավորվել էինք, մեր հիմնական գործունեությունը խոհանոցային էր։

Մի փոքր պատմեմ ,,Քյալագոշ,, ուտեստի մասին։ Այն նաև անվանում են  ,,Վանախաշ,, , քանի որ հայտնի և սիրելի ուտելիք է եղել Վանում բնակվող հայերի շրջանում։ Պատրաստման տարբեր եղանակներ ունի։ Հայաստանի տարբեր շրջաններում պատրաստել են նույնիսկ պահածոյացված մսով։

Շարունակությունը կարդացե՛ք Արեգ Պարսիլյանի բլոգում։ 

Հունվարի 18-ը մեզ մոտ ,,Ազգային խոհանոց,, (4-րդ կետ) նախագծի իրականացնումն էր։ Այսօր ամբողջ ջոկատով պատրաստեցինք ազգային ուտեստ՝ Քյալագոշ, նաև պիցցա։

Շարունակությունը կարդացե՛ք Հայկ Աղլամազյանի բլոգում։ 

Ինչպե՞ս պատրաստել ,,Քյալագոշ,,․ տեսանյութը՝ Հայկ Աղլամազյանի ։