Փորձագետներն հաստատում են, որ դդմի ծննդավայրն Ամերիկան է: Սակայն դդմի մի տեսակը ` դդում շշաձևը, դեռ վաղ դարաշրջանից հայտնի է Եվրոպայում եւ Ասիայում : Հին հույները եւ հռոմեացիները դրանից պատրաստում էին շշեր` ջրի և գինու համար: Շշաձև դդմի մասին նաև իմանում ենք չինական ձեռագրերից: Դդումը, երկաթի պարունակությամբ, բանջարեղենի մեջ չեմպիոն է համարվում: Այն պարունակում է վիտամինի В, С, Е, РР խմբերը, կարոտին, ինչպես նաեւ, հազվագյուտ վիտամին T, որոնք կարող են արագացնել նյութափոխանակության գործընթացը:
Դդումից պատրաստում են շատ համեղ բազմապիսի ուտեստներ: Հայտնի խոհարար Վ.Վ. Պոխլեբկինը առաջարկում է պատրաստել դդմի խյուս, ինչպես նաև, զարդարել մսեղեն ուտեստները: Դրա համար պետք է դդումը կտրել խորանարդիկներո%
1 thought on “Դդմի մասին”
Comments are closed.