26.04.2024

Միջին դպրոց

«Մխիթար Սեբաստացի» կրթահամալիր

« Արտդրական ուսուցում » ամսագիր

« Արտդրական ուսուցում » ամսագիր ներկայացնում է այս շաբաթվա թողարկումները.

7-րդ դասարանի սովորղ Ինեսա Մամյանը պատրաստում է տնական մածուն: Փոքր տեղեկություն տնական մածունի մասին.

Մածունի հայրենիքը համարվում է Հայկական լեռնաշխարհը: Այն պարունակում է ամինաթթուներ, սպիտակուցներ, վիտամիններ, ֆոսֆոր, մագնեզիում և կալցիում, որոնց շնորհիվ բարելավում է մարսողությունը, կարգավորում իմունային համակարգի աշխատանքը, օգնում է պայքարել  թունավորումների, աղեստամոքսային հիվանդությունների, ճնշման տատնումների ու նյարդային լարվածության դեմ։ Բացի այդ վերջինս համարվում է դիետիկ մթերք:

https://youtu.be/XpPWsM-StH4

Մանե Մարգարյանը յուրօրինակ ձևով է պատրաստում մածուն.