22.11.2024

Միջին դպրոց

«Մխիթար Սեբաստացի» կրթահամալիր

Ֆրանսիական բլիթներ

Պատրաստում են  ֆրանսերենի ընտրությամբ  խմբի  սովորողները։

Բաղադրիչներ

Ալյուր ՝ 240 գ

Կարագ ՝ 150 Գ

Շաքարավազ ՝ 90 գ

Դարչին ՝30 g

Վանիլ ՝1 պտղունց

Ձվի դեղնուց՝2 

Դեղնուց ՝1 /վրան քսելու համար/ 

Աղ՝1 պտղունց

Պատրաստման եղանակը

Ալյուրը, շաքարավազը, աղը խարնել, ավելացնել փափուկ կարագը տրորելով ստանալ համասեռ զանգված, հետո ավելացնել դարչինը, վանիլինը, ձուն ստանալ ձեռքորին չկպչող խմոր։Թողնել 1 ժամ։ Խմորը բացել ցանկացած ձևի կտրտել, վրան ձու քսել, թխել 8-10 րոպե, 180 աստիճանում։

Աղբյուրը